Recepty od mamky bývajú spravidla tie najlepšie a najchutnejšie. Najmä pokiaľ ide o sladkosti. Táto keksíková torta je hotová raz dva a chutí naozaj fantasticky.
Keď ju raz pripravíte, z tanierov zmizne rýchlosťou svetla. Keď ju však urobíte druhý krát, nestihnete ju ani naservírovať, pretože vám ju vaši maškrtníci zjedia ešte v chladničke.
400g sušienok (najlepšie štvorcového alebo obdĺžnikového tvaru)
20g práškového cukru
2 žĺtky
25g mäkkého masla
20g kakaa
300ml silnej čiernej kávy
2 PL rumu
Cukor zmiešajte s kakaom a dvoma žĺtkami. Pridajte 1 dcl kávy a varte nad parou kým zmes nezhustne. Potom ju nechajte vychladnúť.
Do vychladenej zmesi pridajte zmäknuté maslo a dobre vymiešajte. Môžete pokojne aj ručným mixérom.
Do zvyšnej kávy prilejte rum a sušienky jednu po druhej namáčajte do tejto zmesi. Keď máte prvú vrstvu sušienok uloženú v pekáči, potrite ju prvou vrstvou kakaového krému. Vrstvenie opakujte pokým vám nedôjdu sušienky aj krém. Torta by však mala mať aspoň 4 vrstvy sušienok. Vrstvenie ukončite kakaovým krémom a ozdobte strúhanou čokoládou. Prajeme sladké chvíľky a dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Monika), nosalty.hu