Najlepšie plnky do palaciniek

Loading...
(3.5 / 5)

Neexistuje na svete človek, ktorý by nemal rád palacinky. Ak aj náhodou existuje taký, čo ich nemá rád sladké, zaručene zje aspoň slané. Alebo naopak. Palacinky sú jedno z najvďačnejších jedál, pretože je milión spôsobov ako ich ozvláštniť a zlepšiť. Stačí si vybrať tú správnu plnku. Pripravili sme pre vás TOP 11 najlepších plniek do palaciniek.

Palacinky s vajcovou plnkou

6 uvarených vajíčok si roztlačíme, pridáme jemne nasekanú jarnú cibuľku a kôpor a všetko zmiešame s majonézou. Plnka by mala mať konzistenciu ako majonézový šalát. Dochutíme soľou, prípadne korením a plníme do palaciniek.


Palacinky plnené hubami

Na oleji si osmažíme si 600g šampiňónov s jednou cibuľkou nasekanou na drobno. Pridáme 2 polievkovej lyžice hladkej múky a potom 2 polievkové lyžice hustej šľahačky, alebo kyslej smotany. Všetko dobre premiešame a dochutíme soľou a korením. Plnku zabalíme do palaciniek a posypeme tvrdým syrom.


Palacinky s mäsovou plnkou

Uvarte 350g chudého hovädzieho mäsa a potom ho nasekajte na drobno, alebo pomeľte. Pridajte 2 cibule nakrájané na jemno a dajte zmes smažiť na maslo, až kým nezhustne a cibuľa nechytí zlatistú farbu. Osoľte a okoreňte a naplňte palacinky.


Plnka z kuracích pŕs

Uvaríme si 500g kuracích pŕs, mäso potom nakrájame, alebo pomelieme v mixéri spolu s nasekaným kôprom, alebo petržlenovou vňaťou. Pridáme strúčik pretlačeného cesnaku, 2 vajíčka uvarené natvrdo pretlačíme a všetko zmiešame s 250g kyslej smotany. Osolíme a okoreníme.


Lososové palacinky

Nakrájame si 250g údeného lososa na tenšie plátky, na olivovom oleji si rozpustíme 250g mascarpone a trochu jemnej horčice podľa chuti, pridáme soľ a korenie a pár kvapiek citrónovej šťavy. Zmes natrieme na palacinky a na ňu pridáme plátky lososa.


Palacinky plnené sladkými hrozienkami

60g hrozienok zalejeme horúcou vodou a necháme 10 minúť odstáť. Potom prelejem hrozienka cez sitko, aby voda stiekla a v miske ich zmiešame so 400g hrudkovitého, alebo jemného tvarohu. Podľa toho, aký tvaroh preferujeme. Pridáme 1 žĺtok a 2 polievkové lyžice cukru. Všetko dobre premiešame a natrieme na palacinky.


Tvarohovo-čučoriedkové palacinky

Pomocou ručného mixéra vymiešame vo vyššom hrnci 200g jemného tvarohu, 2 polievkové lyžice práškového cukru a 1 polievkovú lyžicu smotany. Pridáme ešte 150g mäkkých čučoriedok. Vymixujeme tak, aby mala zmes jednotnú konzistenciu a dochutíme ešte vanilkovým cukrom, alebo mätovými lístkami.


Citrónovo-tvarohové palacinky

Zmiešame 250g jemného tvarohu s niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy, citrónovým džemom podľa chutí a pridáme 2 polievkové lyžice cukru. Mňam!


Banánové palacinky

Rozmixujeme si 3 banány a 50g šľahačkovej smotany. Pridáme balíček vanilkového cukru a plnku zabalíme do palaciniek. Palacinky poprášime kakaom, škoricou a polejeme rozpustenou čokoládou.


Palacinky s jablkovo orechovou plnkou

Nastrúhame si 2 jablká, pokvapkáme ich citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Jablká zmiešame s polievkovou lyžicou mletých orechov, pridáme 1-2 lyžice práškového cukru a štipku škorice. Pre lepšiu konzistenciu môžeme, ale nemusíme, hodiť zmes na maslo a nechať ju prejsť teplom.


Kapustové palacinky

300g jemne nasekanej čerstvej kapusty osmažíme na masle. Jemne nakrájanú cibuľku si osmažíme  na slnečnicovom oleji na inej panvici. Necháme uvariť natvrdo 4 vajíčka a potom ich nakrájame na drobno. Zmiešame všetky tri ingrediencie a dochutíme ich soľou a korením. Milovníci húb, môžu do zmesi pridať aj trochu tepelne upravených hríbov.

 (Monika), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x