Najlepšie marinády na mäso

(3 / 5)

Sériu najlepších marinád na mäso ocenia predovšetkým milovníci grilovania, ktorým už čoskoro začne tohtoročná sezóna. Slnečné lúče prinesú so sebou aj chuť zapáliť gril, preto neváhajte a pripravte si niečo nové. Týchto 5 marinád vás dostane rovno do kulinárskeho neba.

Medovo-horčicová marináda

commons.wikimedia.org

Zmiešajte niekoľko lyžíc medu (podľa množstva mäsa) a pridajte rovnaké množstvo horčice. Skvelá je francúzska horčica, ku ktorej môžete pridať aj trošku čili. V tejto marináde nechajte mäso od dvoch do 9 hodín a potom ho môžete tepelne upraviť.

Pomarančová marináda so zázvorom

Milovníkov zaujímavých a originálnych chutí poteší aj tento variant. Nastrúhajte si čerstvý zázvor a kôru z pomaranča, následne k tomu pridajte koreniny a pomarančový džús. Kura marinujte zopár hodín a následne ho môžete ďalej pripravovať. Je jemné, voňavé a zázvor mu dodá zaujímavú a jemne pikantnú chuť.

Kefírová marináda s cesnakom

Zmiešajte pohár kefíru, pridajte zopár strúčikov cesnaku a všetko osoľte a okoreňte. Kura v takejto marináde je najlepšie piecť v rúre prikryté alobalom. Tesne pred dopečením ho odkryte a nechajte ešte v rúre na pár minút, pokiaľ sa neupečie dochrumkava.

Marináda z piva

pixabay.com

Skúste do piva primiešať zopár lisovaných strúčikov cesnaku, mletú rascu, soľ a korenie a nechajte kura marinovať v tomto náleve. Marinujte aj 8 hodín a následne kura pečte, duste alebo ugrilujte. Na tú lahodnú chuť a podmanivú vôňu nikdy nezabudnete.

Grepová marináda s balsamicom

Táto marináda je skvelá a svieža, jej krásna vôňa je skutočne podmanivá. Do grapfruitového džúsu pridajte bylinky (napríklad rozmarín) a pár lyžíc octu balsamico. Zamiešajte a nechajte mäso marinovať cez noc v alobale. Ďalší deň môžete mäso pripravovať. Je to skutočná lahôdka.

Horčicová marináda s citrónom

pixabay.com

Mäso jednoducho natrite horčicou podľa vlastného výberu, vďaka čomu môžete marinádu obmieňať. Klasickú horčicu skúste zameniť za dijonskú alebo americkú. Mäso potom polejte citrónovou šťavou, ktorá mu dodá špecifickú chuť a urobí ho jemným a mäkučkým.

Marináda z vína, rozmarínu a tymianu

Kuracie mäso má tú výhodu, že s ak nemu hodí akékoľvek víno. vyberte si suché biele, červené alebo ružové a pridajte k nemu tymian a vetvičky rozmarínu. Pridať môžete aj klinčeky. Kura marinované v takejto zmesi je skutočnou vyberanou lahôdkou a chutí ako z drahej reštaurácie.

Sójová omáčka s medom

commons.wikimedia.org

Na pol šálky sójovej omáčky pridajte polievkovú lyžicu medu a marináda je hotová! Sójová omáčka je sama o sebe dosť slaná, takže už nie je potrebné pridávať soľ ale ani iné korenie. Fantastická marináda, ktorá je typická najmä pre krajiny v Ázii, skvele dochutí vaše kura.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x