Najlepšia marináda na kuracie prsia

(5 / 5)

Kuracie prsia sú medzi gazdinkami veľmi populárne a recepty s nimi veľmi obľúbené. Kuracina patrí medzi najdostupnejšie mäso pre kohokoľvek. Je možné ju kombinovať na spôsoby od výmyslu sveta. Najčastejšie je podávaná so zemiakmi, ryžou alebo grilovanou zeleninou. Máme pre vás recept na marinádu, po ktorej zostane vaše mäso šťavnaté, chutné a mierne pikantné. Vôbec nebude vysušené.

Budeme potrebovať:

500 g kuracích pŕs

2 polievkové lyžice olivového oleja

50 ml sójovej omáčky

10 g zázvoru

50 ml pomarančového džúsu

3 polievkové lyžice arašidového masla

1 polievková lyžica Dijonskej horčice

2-3 strúčiky cesnaku

10 g klinčekov

1 čajová lyžička čierneho korenia

Postup:

V hlbokej mise zmiešajte dijonskú horčicu, pomarančový džús, sójovú omáčku, korenie, klinčeky a arašidové maslo na marinádu. Zázvor a cesnak rozdrvte a pridajte do marinády. Kuracie prsia umyte a naložte. Zakryte alobalom a nechajte stáť 45 minút, no pokojne aj cez noc. Pred grilovaním alebo pečením v rúre nechajte kura pri izbovej teplote po dobu 20 minút. Nahrejte si panvicu, potrite ju olivovým olejom a smažte prsia 7 minút z oboch strán. Môžete ich aj 20 minút piecť v rúre pri teplote 200 stupňov, prípadne ich hoďte na gril. Dobrú chuť.

Gabriela, sovkusom 

Chutil ti tento recept?

komentárov

x