Morčacie Ragú NEVADA s pečenými zemiakmi

Loading...
(0 / 5)

Tento recept je skutočne jedným z mojich najobľúbenejších. Tá kombinácia chutí v omáčke je pre mňa famózna a verím, že vám zachutí tiež. Príprava tohto receptu je úplne jednoduchá a zvládne ju každý. Svoj názov nesie po americkom štáte Nevada a to aj vďaka prísadám ako je kečup a horčica. Kečup síce pochádza z Číny, no práve Američania sú jej veľkým konzumentom.

Foto: autor

No a horčica? Jej pôvod sa datuje už niekoľko tisícročí pred našim letopočtom, ale zaujímavosťou je, že Dijonská horčica sa vyrábala výhradne v Európe, v meste Dijon, vo Francúzsku, avšak druhú a zároveň jedinú výrobňu okrem tej pôvodnej nájdeme práve v Amerike. Z toho dôvodu má táto perfektná pochúťka názov po americkom štáte Nevada.

Budeme potrebovať:

500 g morčacieho mäsa

1 smotana na šľahanie

grilovacie korenie

2-3 polievkové lyžice kečupu

2-3 polievkové lyžice horčice

zemiaky

olivový olej

Postup:

Nakrájame si mäso na kocky, potom si na panvici si zohrejeme kúsok masla a vložíme do nej mäso a okoreníme ho kúskom grilovacieho korenia.

Foto: autor

Mäso si predpripravujeme, pretože na omáčku budeme pripravovať spolu s mäsom, aby sme mali hlavnú časť rýchlejšie hotovú. Po tom, ako sme orestovali mäso podlejeme ho smotanou na šľahanie a chvíľu povaríme.

Foto: autor

Po chvíli pridáme 2 lyžice kečupu a 2 lyžice horčice a chvíľu povaríme. Ak sa vám zdá omáčka príliš hustá, môžete priliať mlieko, či kúsok smotany. Medzi tým, ako pripravujeme mäso si ošúpeme zemiaky a nakrájame ich na plátky.

Foto: autor

Zemiaky podlejeme rastlinným mliekom (ja som použila kokosové) a olivovým olejom. Následne obsypeme zemiaky grilovacím korením a dáme piecť na 200 stupňov na 30 minút. Potom už len servírujeme. Dobrú chuť!

Foto: autor

Veronika Sedláčeková

Chutil ti tento recept?

komentárov

x