Niekomu chutia viac ako kuracie. Ak idete pripravovať morčacie prsia, určite vyskúšajte tento recept. Sú šťavnaté, v rúre sa nevysušia a sú dokonale dochutené. Podávame s ryžou alebo aj so zemiakmi či cestovinami.
- morčacie prsia
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 PL horčice
- smotana na šľahanie
- soľ a korenie
- strúhaný syr
- olej
Postup:
- Morčacie prsia si očistíme a narežeme na plátky. Osolíme a okoreníme ich a opražíme z každej strany na oleji tak, aby sa uzavreli póry. Takto upečené mäso dáme do misy. Smotanu zmiešame s pretlačeným cesnakom a horčicou a touto zmesou zalejeme mäso.
- Na zaliate mäso dáme postrúhaný syr a dáme piecť na 25 minút do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Podávame ideálne s uvarenou ryžou. Dobrú chuť.