Kukuricu sme doma nemali, takže sa nedá povedať, že ide o klasické čili con carne. Pri tomto recepte ale do omáčky môžete pridať všetko, čo máte radi. Červená fazuľka nesmie chýbať, rovnako ani skvelá paradajková omáčka a vyladené koreniny.
Na morčacie mäso na spôsob čili con carne budeme potrebovať:
500 gramov mletého morčacieho mäsa
1 paradajkový pretlak (lúpané alebo sekané paradajky)
čerstvá bazalka
5 strúčikov cesnaku
1 konzerva červenej fazule
mrkva
hrášok
soľ a korenie
červená mletá paprika
čili
ryža
Postup:
Do panvice vylejeme paradajkový pretlak a pridáme nasekanú bazalku a pretlačený cesnak. Ak máte lúpané alebo sekané paradajky, môžete ich najskôr rozmixovať, kto má rád celé kusy, nemusí mixér použiť. Omáčku dochutíme soľou, korením a pridáme čili. Keď nám začne vrieť, pridáme nakrájanú mrkvu a hrášok (prípadne aj mrazené) a varíme asi 7 minút pod pokrievkou.
Na inej panvici si zľahka opražíme na troške oleja mleté mäso. Pridáme červenú papriku a ak chcete, môžete pridať aj dve lyžice z omáčky, aby sa mäso trochu ochutilo. Počkáme, kým nám zmäkne mrkva a mäso zmiešame s paradajkovou omáčkou. Podávame s kari ryžou, prípadne v tortille. Dobrú chuť.