Možno nie ste faúšikom mexickej kuchyne kvôli pálivým jedlám. Ukážeme vám, že jedlá z tejto oblasti môžu byť chutné, ľahké, rýchlo pripravené a podávať ich môžete i deťom. Neuveriteľne šťavnaté kuracie mäso a perfektne uvarenú ryžu so zeleninou si zamilujete. Obed máte vďaka tomuto receptu pripravený za pár minút a navyše len z jedného hrnca. Nemusíte postávať pred sporákom, pretože rúra urobí všetku prácu za vás.
Vychutnajte si skvelý obed z jedného plechu, ktorý vám nezaberie veľa času a hotový ho máte už za pár eur.
Budeme potrebovať:
- 250 g ryže
- 5 paradajok
- 170 g kukurice z konzervy
- 170 g fazule z konzervy
- 400 g kuracích pŕs (pokojne môžete nahradiť napríklad stehnami)
- 50 g tvrdého syra
- petržlenová vňať
- soľ podľa chuti
- čierne korenie podľa chuti
Postup:
- Najprv si pripravíme paradajky, ktoré potrebujeme zbaviť šupky. Dáme ich do veľkého hrnca s vriacou vodou a necháme ich v ňom asi 3 minúty. Keď šupka popraská, zlejeme vodu a ošúpeme ju z paradajok. Pre jednoduchšie a rýchlejšie odstránenie šupky môžete paradajky na vrchole nadrezať do kríža.
- Následne paradajky nakrájame na celkom maličké kúsky alebo ich dáme do mixéra a urobíme z nich pyré. Následne k paradajkám pridáme trochu vody, soľ a čierne korenie podľa chuti. Petržlenovú vňať si nakrájame na čo najmenšie kúsky a vmiešame s ostatnými ingredienciami do paradajok. Trochu petržlenovej vňate si ešte necháme na záver na posypanie jedla.
- Keď máme paradajky rozmiešané, pridáme k nim premytú ryžu, kukuricu a fazuľu. Všetko znovu zamiešame a následne to vylejeme do pripraveného plechu na pečenie. Plech by mal byť vysoký. Použiť môžeme aj nádoby z jánskeho skla alebo akékoľvek zapekacie misy a panvice, ktoré sú hlboké. Kuracie prsia si okoreníme z oboch strán podľa chuti.
- Následne ich naukladáme jedno k druhému na vrch zmesi, ktorú sme vyliali do zapekacej misy. Prsia jemne pritlačíme, aby sa trochu „ponorili“ do zmesi zeleniny a ryže. Následne všetko zakryjeme alobalom a prikryté pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 40 minút. Po uplynutí tohto času dáme dole alobal a na celé jedlo posypeme strúhaný syr. Dáme ešte na chvíľu zapiecť, kým sa syr rozpustí a upečenie do zlatista. Po asi 5 až 10 minútach môžeme rúru vypnúť a všetko ešte posypeme petržlenovou vňaťou. Následne môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: instagram, Jana, sovkusom.ru