Medovníčky od Haurikovcov

Loading...
(1 / 5)

Bez medovníčkov, vône perníkového korenia a pomarančov sa Vianoce nezaobídu. Keďže staré recepty vedú a sú jednoznačným favoritom, určite nemôžeme vynechať ani perníčky z rodinnej kroniky od Haurikovcov. Tí sa snažili o návrat k tradičnej receptúre. Síce bola táto cesta k návratom ťažká, dôležité je chcieť. Nakoniec vznikol skvelý recept, ktorý sa traduje už celé desaťročia.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Han Ka (@antiaging_hani) on

Budeme potrebovať:

  • 1 kg hladkej múky
  • 300 gramov práškového cukru
  • sódu bikarbónu alebo balíček kypriaceho prášku
  • pol vrecúška perníkového korenia
  • 2 PL kakaa
  • 5 vajec
  • 1 PL roztopeného masla
  • 250 gramov zohriateho medu

Postup:

  • Všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujeme cesto. Dáme ho do misky, prikryjeme navlhčeným obrúskom alebo utierkou a necháme na 12 hodín odpočívať.
  • Dobre odležané cesto dáme na pomúčenú dosku a znovu ho premiesime a vyvaľkáme na hrúbku asi pol centimetra. Z cesta vykrajujeme formičkami jednotlivé medovníčky a kladieme ich na plech, ktorý sme si vymastili a vysypali múkou.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by nikusa37 (@nikusa37) on

  • Medovníčky pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov asi 6-7 minút. Prvé 4 minúty rúru neotvárame, aby nám medovníčky nesklesli. Upečené medovníčky odložíme do chladnejšej miestnosti alebo k chlebu, aby nám zmäkli. Zdobíme ich polevou pomocou potravinárskeho vrecúška.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x