Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s cestovinami

Loading...
(0 / 5)

Jedlo, ktoré majú radi najmä deti. Viete, kedy si na ňom pochutia najviac? Keď vymeníte klasickú plnenú papriku za mäsové guličky a knedľu za špagety alebo iné cestoviny. Ak nemáte posledné dni inšpiráciu na varenie, tento recept by vás mohol inšpirovať. Recept sme našli na stránke superRECEPTY a autorke zaň ďakujeme.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Operation Cooking (@operationcooking) on

Budeme potrebovať:

  • 500 gramov bravčového mletého mäsa
  • soľ a čierne korenie
  • 1 vajíčko
  • 1 pretlačený cesnak
  • 500 gramov paradajkového pretlaku
  • voda
  • bazalka
  • med
  • cestoviny

Postup:

  • Z mletého mäsa, soli, korenia, pretlačeného cesnaku a vajíčka si vytvarujeme guličky, ktoré opražíme zľahka na oleji. V hrnci si zmiešame pretlak, ktorý dochutíme bazalkou, medom a ak treba, pridáme trošku vody.
  • Môžeme dať aj zápražku, ale tento krok sme vynechali, aby sme do receptu zbytočne nepridávali múku. Guličky vložíme do omáčky a varíme asi 15 minút. Uvaríme si cestoviny, na tanieri zmiešame a môžeme podávať. Dobrú chuť.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Putri (@putrihuerlimann) on

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x