Jedlo, ktoré majú radi najmä deti. Viete, kedy si na ňom pochutia najviac? Keď vymeníte klasickú plnenú papriku za mäsové guličky a knedľu za špagety alebo iné cestoviny. Ak nemáte posledné dni inšpiráciu na varenie, tento recept by vás mohol inšpirovať. Recept sme našli na stránke superRECEPTY a autorke zaň ďakujeme.
Budeme potrebovať:
- 500 gramov bravčového mletého mäsa
- soľ a čierne korenie
- 1 vajíčko
- 1 pretlačený cesnak
- 500 gramov paradajkového pretlaku
- voda
- bazalka
- med
- cestoviny
Postup:
- Z mletého mäsa, soli, korenia, pretlačeného cesnaku a vajíčka si vytvarujeme guličky, ktoré opražíme zľahka na oleji. V hrnci si zmiešame pretlak, ktorý dochutíme bazalkou, medom a ak treba, pridáme trošku vody.
- Môžeme dať aj zápražku, ale tento krok sme vynechali, aby sme do receptu zbytočne nepridávali múku. Guličky vložíme do omáčky a varíme asi 15 minút. Uvaríme si cestoviny, na tanieri zmiešame a môžeme podávať. Dobrú chuť.
Lucia M.