Všetci máme radi rýchle pokrmy, ktoré môžeme podávať ako teplé, tak aj studené. Ich chuť je vynikajúca v oboch prípadoch a potešíte nimi nečakanú návštevu, ale aj rodinu či len priateľky pri posedení. Či ich budete podávať samostatne alebo s prílohou, je len na vás. Neváhajte a vyskúšajte ich!
Budeme potrebovať:
- 100-200 g hovädzieho mäsa
- 50 g chleba
- 1 PL horčice
- 1/4 PL koriandra
- za malú hrsť petržlenovej vňate
- 250 g slaniny
- bravčová masť
- 2-3 PL mlieka
- polovicu cibule
- 2 vajíčka
- údená mletá paprika, čierne korenie a soľ na dochutenie
Postup:
- Chlieb namočte v mlieku. Akonáhle chlieb vpije mlieko a zmäkne, zmiešame ho v jednej miske spolu s mletým hovädzím mäsom, horčicou, nakrájanou cibuľou a petržlenom. Pridáme aj vajíčka, papriku, čierne korenie a soľ. Z pripravenej masy tvarujeme guličky, ktoré obaľujeme do tenkých plátkov slaniny.
- Ak sa bojíte, pokojne guličky „poistite“ špáradlom predtým, ako ich naukladáte na vymastený plech. Rúru si predhrejeme na 200 °C a pečieme približne 20 minút, pričom sa však snažíme počas pečienia guličky otáčať a opiecť ich tak z každej strany.
- Ak vám guličky prídu aj napriek všetkému „nemastné neslané“, môžete ich podávať s kyslou smotanou či paradajkovou omáčkou. Do receptu samozrejme môžete pridať obľúbené koreniny, prípadne cesnak. Je to len a len na vás! Pripravujete doma niečo podobné, alebo máte podobný recept? Neváhajte sa s nami podeliť o vaše overené tipy a triky. Ak ste niečo podobné ešte neskúšali, neváhajte! Budete sa čudovať, ako rýchlo zmiznú zo stola. Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: youtube, Miška