Maďarský guláš

(5 / 5)

Maďarský guláš je medzi mnohými veľmi obľúbený a pochutia si na ňom aj tí najväčší gurmáni. Dokonalá vôňa, ktorá sa nesie kuchyňou vás určite zláka. Spojenie papriky, mrkvy a mäsa je vynikajúce a ak neviete, čo navariť rodine, toto je možno skvelý tip. Pripravte si tradičný maďarský guláš podľa nášho overeného receptu.

Budeme potrebovať:

1 kg bravčového mäsa

100 gramov slaniny

1 cibuľa

2 mrkvy

1 paprika

2 PL oleja

mletá paprika sladká aj štipľavá

čierne mleté korenie (prípadne celé korenie)

čili paprička

3 strúčiky cesnaku

1 liter vývaru

2 PL sójovej omáčky

2 bobkové listy

2 PL paradajkového pretlaku

2 PL masla

2 PL múky

Postup:

Mäso si nakrájame na menšie kocky spolu so slaninou a očistenou zeleninou. Cibuľu pokrájame najemno a opražíme ju spolu so slaninou na oleji, kým nepustí šťavu a nechytí farbu. Pridáme ešte trošku oleja ak je potrebné a do hrnca pridáme nakrájanú mrkvu a papriku. V samostatnom hrnci si z každej strany opražíme mäso. Ochutíme koreninami a pridáme do hrnca so zeleninou. Tu môžeme celý guláš podliať vínom, no tento krok môžeme aj vynechať. Do hrnca pridávame postupne prelisovaný cesnak, zalejeme horúcim vývarom a varíme pod pokrievkou asi 20 minút.

Následne pridáme bobkový list, sójovú omáčku, koreniny a varíme asi hodinu a pol za občasného miešania. Až na konci pridávame paradajkový pretlak a zápražku. Podávame s maslovými haluškami, cestovinami, ryžou ale aj so zemiakmi chutí vynikajúco. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x