Lasagne s mletým mäsom

Loading...
(3 / 5)

Recept pre náročných, no výsledok naozaj stojí za to. Lasagne sú skvelou alternatívou, pokiaľ už nechcete pripravovať len jednoduché cestoviny s omáčkou. Vrstva cestovín, paradajkovej plnky s mletým mäsom a bešamel nesmú chýbať. Podľa tohto receptu ich zvládne pripraviť každý.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by recette gourmande (@recette_gourmande) on

Na lasagne s mletým mäsom budeme potrebovať:

Na mäsovú plnku

  • 500 gramov mletého mäsa
  • olivový olej
  • 1 ks lúpaných paradajok
  • talianske bylinky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • soľ a korenie
  • červená mletá paprika
  • čili

Na bešamel

  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice múky
  • 2,5 hrnčeka teplého mlieka
  • soľ a korenie

Postup nájdete tu:

Bešamelová omáčka
Bešamelová omáčka
Prejsť na recept

Okrem toho

  • lasagne
  • parmezán
  • cherry paradajky

Postup:

  • V hrnci si najskôr pripravíme mäsovú zmes. Cesnak si pretlačíme a opražíme ho krátko na oleji. Pridáme lúpané paradajky a mleté mäso. Dochutíme soľou, korením a mletou paprikou a dusíme asi 20 minút. Počas varenia pridáme aj talianske bylinky, čerstvé alebo sušené a trošku čili.
  • Bešamel si pripravíme podľa postupu, ktorý sme uviedli vyššie v samostatnom článku. Rúru si predhrejeme na 190 stupňov.
  • Pripravíme si sklenenú misu, trošku ju vymažeme olivovým olejom a na spodok uložíme pláty lasagní. Niekto ich predvára, ja to nerobím. Na pláty dáme vrstvu bešamelu a následne aj mäsovú zmes. Potom ide opäť vrstva lasagní a takto pokračujeme tak, aby sme na vrchu mali bešamel. Tým by sme mali dobre lasagne potrieť.
  • S mäsom sa nebojíme dávať aj šťavu, ktorú omáčka pustila. Na vrch navrstvíme parmezán a môžeme dať aj prekrojené cherry paradajky. Vo vyhriatej rúre pečieme asi 45 minút a môžeme podávať. Dobrú chuť.

 

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x