Recept pre náročných, no výsledok naozaj stojí za to. Lasagne sú skvelou alternatívou, pokiaľ už nechcete pripravovať len jednoduché cestoviny s omáčkou. Vrstva cestovín, paradajkovej plnky s mletým mäsom a bešamel nesmú chýbať. Podľa tohto receptu ich zvládne pripraviť každý.
Na mäsovú plnku
- 500 gramov mletého mäsa
- olivový olej
- 1 ks lúpaných paradajok
- talianske bylinky
- 4 strúčiky cesnaku
- soľ a korenie
- červená mletá paprika
- čili
Na bešamel
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice múky
- 2,5 hrnčeka teplého mlieka
- soľ a korenie
Postup nájdete tu:
Bešamelová omáčka
Prejsť na recept
Okrem toho
- lasagne
- parmezán
- cherry paradajky
Postup:
- V hrnci si najskôr pripravíme mäsovú zmes. Cesnak si pretlačíme a opražíme ho krátko na oleji. Pridáme lúpané paradajky a mleté mäso. Dochutíme soľou, korením a mletou paprikou a dusíme asi 20 minút. Počas varenia pridáme aj talianske bylinky, čerstvé alebo sušené a trošku čili.
- Bešamel si pripravíme podľa postupu, ktorý sme uviedli vyššie v samostatnom článku. Rúru si predhrejeme na 190 stupňov.
- Pripravíme si sklenenú misu, trošku ju vymažeme olivovým olejom a na spodok uložíme pláty lasagní. Niekto ich predvára, ja to nerobím. Na pláty dáme vrstvu bešamelu a následne aj mäsovú zmes. Potom ide opäť vrstva lasagní a takto pokračujeme tak, aby sme na vrchu mali bešamel. Tým by sme mali dobre lasagne potrieť.
- S mäsom sa nebojíme dávať aj šťavu, ktorú omáčka pustila. Na vrch navrstvíme parmezán a môžeme dať aj prekrojené cherry paradajky. Vo vyhriatej rúre pečieme asi 45 minút a môžeme podávať. Dobrú chuť.