Lasagne s kuracím mäsom

(4 / 5)

V každej krajine sa rôzne jedlá pripravujú trochu inak. Dnes si ukážeme recept na lasagne, ktoré nie sú tradičné bolognese, no majú niečo do seba. Mleté mäso vymeníme za kuracie a pridáme aj huby, takže milovníci tejto kombinácie si prídu na svoje. Jedinečná plnka ich posúva o level vyššie.

Budeme potrebovať:

lasagne (cestoviny)

250 ml kyslej smotany

400 gramov šampiňónov

600 gramov kuracieho mäsa

400 ml kefíru (prípadne viac smotany alebo biely jogurt)

koreniny podľa chuti

40 gramov tvrdého syra

soľ a korenie

cherry paradajky

cibuľa

nejaká zelená bylinka, najlepšie bazalka

Postup:

Cibuľku si speníme do mäkka, pridáme šampiňóny, kuracie mäso a koreniny. Chvíľu podusíme, no nemusíme dlho, lasagne sa ešte budú piecť. Osolíme, okoreníme a na záver pridáme nakrájané paradajky a bylinky. Do panvice potom prilejeme smotanu aj kefír a necháme zmes vrieť na najslabšom plameni. Pripravíme si misu, do ktorej budeme vrstviť najskôr lasagne a následne omáčku a to všetko v troch vrstvách. Na spodnej sú lasagne a posledná vrstva je plnka. Keď máme všetko hotové, na vrch ešte pridáme nastrúhaný tvrdý syr a dáme misu piecť do rúry vyhriatej na 220 stupňov. Pečieme približne 30 minút. Dobrú chuť.

Lucia

Chutil ti tento recept?

komentárov

x