Počuli ste už o tomto spôsobe kávy? Dalgona káva je výnimočná práve svojou prípravou. Vyzerá síce ako od profesionála, no keď zistíte, aká je príprava jednoduchá, tento nápoj si počas letných dní budete robievať každý deň. Dobrá ľadová káva padne vždy dobre a keď ju pripravíte hosťom, začnú k vám na kávu chodiť pravidelne.
Na ľadovú kávu Dalgona budeme potrebovať:
- 2 ČL instantnej kávy
- 2 ČL cukru
- 2 PL vriacej vody
- mlieko (rastlinné alebo klasické vysokopercentné)
- ľad
- sirup (podľa chutí, ale nemusí byť)
- šľahačka (nemusí byť)
Postup:
- Do misky si nasypeme kávu a cukor. Pridáme práve zovretú vodu. Mixérom vyšľaháme do hustej kávovej šľahačky. Mlieko si dáme zohriať, ak chceme napr. frappé.
- Ak chceme ľadovú kávu, môžeme do pohára s ľadom naliať len studené. Kto má rád sladkú kávu, môže mlieko ochutiť napr. karamelovým alebo čokoládovým sirupom.
- Na vrch navrstvíme kávovú šľahačku, ozdobíme klasickou šľahačkou a poprášime kakaom, škoricou alebo opäť ozdobíme sirupom. Pridáme slamku a trochu premiešame. Podávame vychladené, ideálne vo veľkom sklenenom pohári.
Lucia M.