Labužnícke morčacie rezne

Loading...
(0 / 5)

Čo chutí lepšie, ako nedeľný obed u mamy? Práve v takéto chvíle zabúdame na diéty a zdravé stravovanie a doprajeme si poriadny rezeň a dokonca ku káve aj koláč. Najlepšie chutí so zemiakovou kašou, ktorú ale prešľaháme. Viete, ako na to?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eva Paulikova (@paulikova_eva) on

Budeme potrebovať:

  • morčacie prsia
  • na trojobal: múka, vajíčko, strúhanka
  • masť
  • zemiaky
  • soľ a korenie
  • maslo
  • teplé mlieko

Postup:

  • Zemiaky si očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Pridáme k nim maslo, teplé mlieko a vyšľaháme šľahačom a ak je potrebné, ešte dochutíme.
  • Mäso si nakrájame na rezne a obalíme v trojobale. Najskôr v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Tento postup môžeme zopakovať aj dvakrát. Rezne si pred obaľovaním osušíme papierovou utierkou a pri vyprážaní do nich nepicháme vidličkou ale obraciame vareškou alebo kliešťami.
  • Keď sa nám vypražia, osušíme ich znovu na papierovom obrúsku. Podávame napríklad so šalátom alebo kyslými uhorkami. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x