Čo chutí lepšie, ako nedeľný obed u mamy? Práve v takéto chvíle zabúdame na diéty a zdravé stravovanie a doprajeme si poriadny rezeň a dokonca ku káve aj koláč. Najlepšie chutí so zemiakovou kašou, ktorú ale prešľaháme. Viete, ako na to?
- morčacie prsia
- na trojobal: múka, vajíčko, strúhanka
- masť
- zemiaky
- soľ a korenie
- maslo
- teplé mlieko
Postup:
- Zemiaky si očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Pridáme k nim maslo, teplé mlieko a vyšľaháme šľahačom a ak je potrebné, ešte dochutíme.
- Mäso si nakrájame na rezne a obalíme v trojobale. Najskôr v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Tento postup môžeme zopakovať aj dvakrát. Rezne si pred obaľovaním osušíme papierovou utierkou a pri vyprážaní do nich nepicháme vidličkou ale obraciame vareškou alebo kliešťami.
- Keď sa nám vypražia, osušíme ich znovu na papierovom obrúsku. Podávame napríklad so šalátom alebo kyslými uhorkami. Dobrú chuť.
Lucia M.