Kuracie soté s ryžou a hranolkami

Loading...
(4 / 5)

Na nedeľný obed ako stvorené. Kuracie soté na spôsob „číny“ si zamilujú všetci. Manžel lebo bude mäso a deti lebo budú hranolky. Klasická kombinácia, ktorej len ťažko odoláme. Pripravte si chutný obed, ktorý zvládne naozaj každý. Zeleninka, mäso a fajnová omáčka. Kto odolá?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lukáš Krajčí (@lukas.krajci) on

Na Kuracie soté budeme potrebovať:

  • kuracie prsia
  • cibuľu
  • trošku horčice
  • koreniny ako kari, kurkuma, mletá paprika, čili, sójová omáčka, soľ a korenie
  • mrazená zelenina podľa chuti
  • trošku oleja

Postup:

  • Cibuľku si nakrájame a osmažíme ju na oleji. Pridáme kuracie prsia a z každej koreniny trošku. Premiešame a dusíme, kým sa neuzavrú všetky póry na mäse.
  • Podlejeme vodou a varíme po pokrievkou. Potom pridáme zeleninu a ak treba, ešte trošku podlejeme. Pridáme horčicu, premiešame, ak treba dochutíme a dovaríme, kým nie je zelenina mäkká. Kto chce, zahusťuje solamylom. Podávame s ryžou a hranolkami. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x