Na nedeľný obed ako stvorené. Kuracie soté na spôsob „číny“ si zamilujú všetci. Manžel lebo bude mäso a deti lebo budú hranolky. Klasická kombinácia, ktorej len ťažko odoláme. Pripravte si chutný obed, ktorý zvládne naozaj každý. Zeleninka, mäso a fajnová omáčka. Kto odolá?
- kuracie prsia
- cibuľu
- trošku horčice
- koreniny ako kari, kurkuma, mletá paprika, čili, sójová omáčka, soľ a korenie
- mrazená zelenina podľa chuti
- trošku oleja
Postup:
- Cibuľku si nakrájame a osmažíme ju na oleji. Pridáme kuracie prsia a z každej koreniny trošku. Premiešame a dusíme, kým sa neuzavrú všetky póry na mäse.
- Podlejeme vodou a varíme po pokrievkou. Potom pridáme zeleninu a ak treba, ešte trošku podlejeme. Pridáme horčicu, premiešame, ak treba dochutíme a dovaríme, kým nie je zelenina mäkká. Kto chce, zahusťuje solamylom. Podávame s ryžou a hranolkami. Dobrú chuť.
Lucia M.