Máte chuť na niečo jednoduché? Ideál je kuracie mäso na šťave, hríbikoch, podávané s ryžou a zeleninovým šalátom, aby sme doplnili aj vitamíny. Toto jedlo máte hotové už do 20 minút, preto sa ideálne hodí na rýchlu večeru alebo obed. Všetko, čo budete potrebovať mávate pravidelne doma v chladničke.
Budeme potrebovať:
- 300 gramov kuracieho mäsa
- 150 gramov húb
- 100 gramov mrkvy
- 3 papriky (červená, žltá, zelená)
- 2 menšie cukety
- soľ a korenie podľa chuti
- mletá paprika
- petržlenová vňať
- olivový olej
- 1 PL paradajkového pretlaku
- voda alebo vývar
- 1 PL horčice
- 1 PL smotany na varenie
Postup:
- Ako prvé si očistíme a nakrájame kuracie mäso aj zeleninu. Šampiňóny alebo iné hríby môžeme použiť z plechovky, prípadne ak máte, tak mrazené.
- Mäso okoreníme a osolíme, posypeme mletou paprikou. Na panvicu si dáme olivový olej a začneme na ňom dusiť hríby. Pridáme aj kuracie mäso a opečieme ho z každej strany.
- Pridáme nakrájané papriky, mrkvu a cuketu. Podlejeme vodou a na silnom plameni dusíme pod pokrievkou. Po asi 15 minútach pridávame horčicu, smotanu na varenie, pretlak a ak je potrebné, dochucujeme soľou a korením.
- Na záver pridávame petržlenovú vňať a podávame spolu s ryžou. Dobrú chuť.
Lucia M.