Kuracie prsia zapečené v tatárskej omáčke

Loading...
(3 / 5)

Kuracie mäso sa dá pripraviť na mnoho spôsobov, no napriek tomu nám občas dochádzajú nápady. Pani Mária zdieľala v skupine Recepty a rady do kuchyne recept na kuracie v tatárskej omáčke, niečo, čo sme ešte neskúšali. Výsledok? Skvelý obed, ktorý chutil všetkým.

Na kuracie prsia v tatárskej omáčke budeme potrebovať:

  • 2 väčšie cibule
  • olivový olej
  • soľ a korenie
  • kuracie prsia
  • sušené bylinky
  • tatárska omáčka
  • strúhaný parmezán

Postup:

  • Na dno pekáča dáme krúžky cibule, jemne ich pokvapkáme olivovým olejom a osolíme. Kuracie prsia prerežeme pozdĺžne, okoreníme, osolíme, pridáme sušenú bazalku, tymian a iné bylinky podľa chuti.
  • Mäso poukladáme na cibuľu a každý plátok natrieme tatárskou omáčkou. Pekáč prikryjeme alobalom a dáme piecť. Rúru si vyhrejeme na 200 stupňov a mäso pečieme asi 30 minút. Následne mäso odkryjeme, posypeme parmezánom a dáme ešte na 5 minút zapiecť. Podávame so zeleninou, opečenou cibuľou a hranolkami alebo opekanými zemiakmi. Dobrú chuť.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x