Kuracie mäso sa dá pripraviť na mnoho spôsobov, no napriek tomu nám občas dochádzajú nápady. Pani Mária zdieľala v skupine Recepty a rady do kuchyne recept na kuracie v tatárskej omáčke, niečo, čo sme ešte neskúšali. Výsledok? Skvelý obed, ktorý chutil všetkým.
Na kuracie prsia v tatárskej omáčke budeme potrebovať:
- 2 väčšie cibule
- olivový olej
- soľ a korenie
- kuracie prsia
- sušené bylinky
- tatárska omáčka
- strúhaný parmezán
Postup:
- Na dno pekáča dáme krúžky cibule, jemne ich pokvapkáme olivovým olejom a osolíme. Kuracie prsia prerežeme pozdĺžne, okoreníme, osolíme, pridáme sušenú bazalku, tymian a iné bylinky podľa chuti.
- Mäso poukladáme na cibuľu a každý plátok natrieme tatárskou omáčkou. Pekáč prikryjeme alobalom a dáme piecť. Rúru si vyhrejeme na 200 stupňov a mäso pečieme asi 30 minút. Následne mäso odkryjeme, posypeme parmezánom a dáme ešte na 5 minút zapiecť. Podávame so zeleninou, opečenou cibuľou a hranolkami alebo opekanými zemiakmi. Dobrú chuť.