Kuracie prsia v sójovej omáčke

(1 / 5)

Niekedy chute, ktoré by vám nikdy nenapadlo skombinovať prinesú ten najlepší výsledok. V tomto prípade je to sladký med a napríklad zázvor, sezam alebo sójová omáčka. Táto kombinácia dnes už nie je ničím nezvyčajným. Pripravte si chrumkavé kuracie kúsky vo vynikajúcej sójovej omáčke. Sezam dodá chrumkavosť a med lahodnosť a trošku karamelový šmrnc. 

Budeme potrebovať:

500 gramov kuracích pŕs

4 PL sójovej omáčky

3 PL medu

3 PL oleja

3 strúčiky cesnaku

kari podľa chuti

mletý zázvor podľa chuti

soľ a korenie podľa chuti

1 PL sezamu

Postup:

Kuracie prsia si umyjeme, očistíme a nakrájame. Vložíme ich do marinády a môžeme ich nechať marinovať aj celú noc. Ako teda pripraviť marinádu? Stačí zmiešať všetky suroviny okrem oleja, na ktorom budeme kuracie kúsky smažiť. Na druhý deň si ich krátko opečieme na panvici a môžeme podávať napríklad so zemiakmi pečenými v rúre alebo s čerstvou zeleninou. Ideálne sa takéto marinované kuracie prsia hodia aj na zeleninové šaláty, napríklad do gréckeho. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x