Hľadáte tip na víkendový obed, ktorý bude chutiť celej rodine? Kúpte si jedny kuracie alebo aj morčacie prsia a pripravte si túto fajnú minútku. Ak nemáte radi brokolicu, zvoľte napríklad hrášok, ktorý je sladký, chrumkavý a tiež sa do tohto jedla hodí. Kuracie prsia nakrájané na kúsky sú klasika, ale majú to radi takmer všetci.
- asi 500 gramov kuracích pŕs
- 1 menšia cibuľa
- 1 brokolica (prípadne mrazená)
- polovica plechovky kukurice
- 1 smotana na šľahanie
- 1 syr v črievku
- soľ a korenie
Postup:
- Brokolicu si najskôr uvaríme v horúcej vode, stačí jej 5 minút, aby trošku zmäkla, potom sa dovarí v omáčke. Kuracie prsia očistíme a nakrájame na malé kúsky.
- Na panvicu si dáme cibuľku a na nej orestujeme kuracie kúsky, trošku podlejeme vriacou vodou z brokolice. Môžeme pridať koreniny, napríklad aj kari korenie a dochutíme soľou a korením.
- Po asi 10 minútach pridáme kukuricu a brokolicu. Zalejeme smotanou, vytlačíme syr z črievka a varíme. Ak chcete omáčku zahusťovať, pridajte múku, prípadne lahôdkové droždie. Podávame s ryžou a hranolkami. Dobrú chuť.
Lucia M.