Pokiaľ ide o kuracie prsia, receptov nie je nikdy dosť. Kupujeme ich v obchode pravidelne a vždy hľadáme nové recepty, ako ich doma pripraviť. Ak už nemáte fantáziu a chcete ich urobiť šťavnaté, na nejakej fajnej omáčke spolu s ryžou či zemiakmi, vyskúšajte tento recept. ktorý sme objavili v skupine, kde sa oň podelila šikovná Janka.
Budeme potrebovať:
- 300 gramov kuracích pŕs
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 3 PL kyslej smotany
- 2 PL dijónskej horčice
- 2 PL obyčajnej horčice
- 2 PL hladkej múky
- 1 hrnček teplej vody
- soľ a korenie
- olej
Marináda na mäso
- 2 ČL kari korenia
- 1/2 ČL soli
- 2 PL sójovej omáčky
- čierne korenie
Postup:
- Kuracie mäso si očistíme, nakrájame a naložíme do marinády. Necháme ho počas noci odležať, ak nemáte čas, postačia aj dve hodiny. Nakrájame si cibuľu, ktorú na oleji smažíme.
- Pridáme k nej na strúhadle nastrúhanú mrkvu a mäso. Restujeme na miernom ohni. Posypeme hladkou múkou a premiešame. Potom mäso podlejeme horúcou vodou a pridáme soľ a korenie.
- Na koniec pridáme kyslú smotanu, horčice a všetko spolu varíme, kým nie je mäso urobené. Podávame so zeleninou, ryžou a lebo zemiakmi. Dobrú chuť.
foto: instagram, Lucia M.