Kuracie prsia v krémovej omáčke

Loading...
(3.9 / 5)

Pokiaľ ide o kuracie prsia, receptov nie je nikdy dosť. Kupujeme ich v obchode pravidelne a vždy hľadáme nové recepty, ako ich doma pripraviť. Ak už nemáte fantáziu a chcete ich urobiť šťavnaté, na nejakej fajnej omáčke spolu s ryžou či zemiakmi, vyskúšajte tento recept. ktorý sme objavili v skupine, kde sa oň podelila šikovná Janka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by THEFOODCOMA (@steviefury) on

Budeme potrebovať:

  • 300 gramov kuracích pŕs
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 3 PL kyslej smotany
  • 2 PL dijónskej horčice
  • 2 PL obyčajnej horčice
  • 2 PL hladkej múky
  • 1 hrnček teplej vody
  • soľ a korenie
  • olej

Marináda na mäso

  • 2 ČL kari korenia
  • 1/2 ČL soli
  • 2 PL sójovej omáčky
  • čierne korenie

Postup:

  • Kuracie mäso si očistíme, nakrájame a naložíme do marinády. Necháme ho počas noci odležať, ak nemáte čas, postačia aj dve hodiny. Nakrájame si cibuľu, ktorú na oleji smažíme.
  • Pridáme k nej na strúhadle nastrúhanú mrkvu a mäso. Restujeme na miernom ohni. Posypeme hladkou múkou a premiešame. Potom mäso podlejeme horúcou vodou a pridáme soľ a korenie.
  • Na koniec pridáme kyslú smotanu, horčice a všetko spolu varíme, kým nie je mäso urobené. Podávame so zeleninou, ryžou a lebo zemiakmi. Dobrú chuť.

foto: instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x