Kuracie prsia v krémovej horčicovej omáčke

(1 / 5)

Vždy keď neviem, ako pripraviť kuracie prsia, siahnem po tomto recepte, ktorý vôbec nie je náročný a stačí ho mať v hlave. Ingrediencie pridávame podľa chuti a príprava je jednoduchá. Kuracie prsia sa varia vo vynikajúcej omáčke, ktorú dochutí chrumkavá slaninka, ktorá jednotlivé chute podčiarkne. Ako prílohu zvoľte strukoviny, bulgur alebo cestoviny.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Robi Rahman (@i.am.noodles29) on

Budeme potrebovať:

  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 PL medu
  • 3 PL horčice
  • 1 PL olivového oleja
  • 800 gramov kuracích pŕs
  • 100 gramov anglickej slaniny
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať podľa chuti

Postup:

  • Najskôr si pripravíme marinádu. Cesnak si ošúpeme a pretlačíme, pridáme k nemu med, horčicu, olivový olej a dochutíme soľou a korením. Dôkladne premiešame.
  • Kuracie prsia si očistíme a dáme ich marinovať cez noc. Na panvici si usmažíme slaninku, ktorú sme nakrájali na kúsky a na tuku, ktorý nám ostal v panvici si osmažíme aj marinované kuracie prsia.
  • Keď ich máme opečené z každej strany, do zvyšnej marinády nalejeme smotanu a varíme približne 15 minút. Kuracie prsia podávame spolu s cestovinami alebo inou prílohou, poliate omáčkou a posypané slaninkou a vňaťou. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x