Vždy keď neviem, ako pripraviť kuracie prsia, siahnem po tomto recepte, ktorý vôbec nie je náročný a stačí ho mať v hlave. Ingrediencie pridávame podľa chuti a príprava je jednoduchá. Kuracie prsia sa varia vo vynikajúcej omáčke, ktorú dochutí chrumkavá slaninka, ktorá jednotlivé chute podčiarkne. Ako prílohu zvoľte strukoviny, bulgur alebo cestoviny.
Budeme potrebovať:
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 PL medu
- 3 PL horčice
- 1 PL olivového oleja
- 800 gramov kuracích pŕs
- 100 gramov anglickej slaniny
- 200 ml smotany na šľahanie
- soľ a korenie podľa chuti
- petržlenová vňať podľa chuti
Postup:
- Najskôr si pripravíme marinádu. Cesnak si ošúpeme a pretlačíme, pridáme k nemu med, horčicu, olivový olej a dochutíme soľou a korením. Dôkladne premiešame.
- Kuracie prsia si očistíme a dáme ich marinovať cez noc. Na panvici si usmažíme slaninku, ktorú sme nakrájali na kúsky a na tuku, ktorý nám ostal v panvici si osmažíme aj marinované kuracie prsia.
- Keď ich máme opečené z každej strany, do zvyšnej marinády nalejeme smotanu a varíme približne 15 minút. Kuracie prsia podávame spolu s cestovinami alebo inou prílohou, poliate omáčkou a posypané slaninkou a vňaťou. Dobrú chuť.
Lucia M.