Kuracie mäso v omáčke je domáca klasika, ktorú doma pripravujeme pravidelne. Jediné, čo sa mení sú prílohy a typ omáčky. Dnes si navaríme kuracie mäso v kokosovom mlieku, ktoré chutí úžasne, exoticky a ak do omáčky pridáte aj trošku kari, pripomenie vám tak trochu indickú kuchyňu. Ak máte kuracie mäso v chladničke alebo mrazničke, postačí vám už len pár základných surovín. Navyše, kokosové mlieko dnes už kúpite v každom obchode.
400 gramov kuracích pŕs
olivový olej
2 dcl kokosového mlieka
1 veľká smotana na varenie
koreniny (kari, kurkuma, muškátový oriešok, mletá paprika…)
čerstvé bylinky (bazalka, oregano, koriander…)
soľ a korenie
sezam na posypanie
polovica citróna
2 strúčiky cesnaku
Na olivovom oleji si na rezance nakrájané kuracie prsia opražíme, osolíme a okoreníme ich a môžeme pridať aj ostatné koreniny podľa chuti. Keď je mäso hotové, pridáme kokosové mlieko, smotanu, pretlačený cesnak a čerstvé bylinky. Varíme asi 5-10 minút. Na záver pridávame citrónovú šťavu a dochucujeme podľa potreby. Skvelé je, ak do jedla na konci pridáte aj trochu čili. Pred podávaním mäso v kokosovej omáčke posypeme sezamom, ktorý sme si opražili na suchej panvici. Dobrú chuť.