Kuracie prsia v jogurte

(1 / 5)

Kuracie prsia. To je jedna zo základných surovín, ktorú máme doma vždy, rovnako ako soľ, cukor, korenie a chlebík. Dnes sa opäť pozrieme na jeden veľmi chutný, no jednoduchý recept, ktorý oživí váš jedálniček. Ste zvedavé? Poďme sa do toho rovno pustiť.

Budete potrebovať:

600 gramov kuracích pŕs

1 hrnček bieleho jogurtu

bylinky: napríklad fenikel, kôpor, bazalku či rozmarín

cesnak

soľ

korenie

olej

zelená cibuľka

Postup:

V miske si zmiešame jogurt s bylinkami, s pretlačeným cesnakom, soľou, korením. Celú zmes dôkladne premiešame. Kuracie prsia si nakrájame na menšie kúsky a vložíme ich do jogurtovej marinády.

Kuracie prsia nechajte marinovať aspoň hodinku, prípadne ich nechajte v miske a chladničke aj počas noci. Mäsko bude krehké a jemné.

Kúsky mäsa potom dáme na panvicu s rozohriatym olejom a keď budú z každej strany uzavreté póry, prilejeme zvyšok jogurtovej zmesi. Necháme variť a na záver pridáme najemno nasekanú jarnú cibuľku. Ak chcete, pridajte napríklad aj mrazený hrášok. Podávame so zemiakmi alebo ryžou. Dobrú chuť.

(Lucia M.), vk.com

 

Chutil ti tento recept?

komentárov

x