Kuracie prsia. To je jedna zo základných surovín, ktorú máme doma vždy, rovnako ako soľ, cukor, korenie a chlebík. Dnes sa opäť pozrieme na jeden veľmi chutný, no jednoduchý recept, ktorý oživí váš jedálniček. Ste zvedavé? Poďme sa do toho rovno pustiť.
600 gramov kuracích pŕs
1 hrnček bieleho jogurtu
bylinky: napríklad fenikel, kôpor, bazalku či rozmarín
cesnak
soľ
korenie
olej
zelená cibuľka
V miske si zmiešame jogurt s bylinkami, s pretlačeným cesnakom, soľou, korením. Celú zmes dôkladne premiešame. Kuracie prsia si nakrájame na menšie kúsky a vložíme ich do jogurtovej marinády.
Kuracie prsia nechajte marinovať aspoň hodinku, prípadne ich nechajte v miske a chladničke aj počas noci. Mäsko bude krehké a jemné.
Kúsky mäsa potom dáme na panvicu s rozohriatym olejom a keď budú z každej strany uzavreté póry, prilejeme zvyšok jogurtovej zmesi. Necháme variť a na záver pridáme najemno nasekanú jarnú cibuľku. Ak chcete, pridajte napríklad aj mrazený hrášok. Podávame so zemiakmi alebo ryžou. Dobrú chuť.
(Lucia M.), vk.com