Kuracie prsia so šampiňónmi v smotanovej omáčke

(5 / 5)

Toto je asi to najbežnejšie jedlo, ktoré doma pripravujeme. Kuracie prsia v smotanovej omáčke s cestovinami máme hotové rýchlo, sú sýte a hlavne, ich príprava nám netrvá celú večnosť. Ak nie ste veľkým fanúšikom šampiňónov, pokojne ich pri varení vynechajte. Toto rýchle, ale fantastické jedlo vás dostane.

Budeme potrebovať:

3 kúsky kuracích pŕs

1 plechovka šampiňónov

200 gramov syrokrému alebo smotanového syra

1 šálka kuracieho vývaru (nemusí byť)

1 paradajka

1 štipľavá paprička alebo čili korenie

100 ml mlieka alebo smotany

soľ a korenie

trošku oleja

na posypanie trošku bazalky, petržlenovej vňate alebo koriandru

Postup:

Mäsko si najskôr umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky. Ochutíme soľou a korením a opražíme zľahka na oleji. Pridáme syrokrém, nakrájanú paradajku (prípadne môžete pridať aj sušené), nakrájanú čili papričku. Podusíme asi 10 minút a pridáme plechovku šampiňónov. Pridáme aj smotanu alebo mlieko a povaríme. Ak je potrebné, dochutíme. Keď nám omáčka zhustne, môžeme ju ešte posypať bylinkami. K smotanovým kuracím prsiam si uvaríme cestoviny, ktoré máme najradšej a môžeme papať. Dobrú chuť.

 (Lucia M.), tortekolaci.com

Chutil ti tento recept?

komentárov

x