Ak milujete tradičné jedlá pripravené netradičným spôsobom, tento recept vás zaručene zaujme. Je veľmi jednoduchý na prípravu, no jedlo vyzerá na tanieri ako hotová delikatesa. Pritom ide o obyčajné kuracie prsia plnené mozzarellou a rajčinami, pečené na šťavnatej cesnakovej bruschette. Sledujte video návod a vyskúšajte ho aj vy. Je fantastický a keď ho predložíte hosťom, budú len unesene híkať!
2 ks kuracích pŕs
4 ks toastového chleba
7-8 PL olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
1 mozzarellu
3-4 paradajky
soľ a korenie podľa chuti
zopár čerstvých špenátových listov
50g parmezánu
Kuracie prsia si umyte a na doske nakrájajte tak, že do nich zvrchu urobíte cca 5-6 zárezov hlbékýc zhruba do ¾ a od seba vzdialených približne 1cm.
Mozzarellu si narežte na toľko kúskov, koľko máte v oboch kusoch mäsa zárezov a naukladajte ich dnu. To isté urobte s paradajkou. Mäso zvrchu posypte soľou a korením a prelejte pár kvapkami olivového oleja.
Toastové chlebíky si natrite olivovým olejom a rozotrite na ne pretlačený cesnak. Naň poukladajte špenátové listy tak, aby boli celé chlebíky zakryté. Potom ich preložte do pekáča po tesne vedľa seba a tak, ako vidíte vo videu na ne položte mäso. Pečte v rúre vyhriatej na 190 stupňov približne 30 minút.
Inšpirovať sa môžete aj video návodom. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru