Kuracie prsia s mozzarellou

Loading...
(3.1 / 5)

Ak milujete tradičné jedlá pripravené netradičným spôsobom, tento recept vás zaručene zaujme. Je veľmi jednoduchý na prípravu, no jedlo vyzerá na tanieri ako hotová delikatesa. Pritom ide o obyčajné kuracie prsia plnené mozzarellou a rajčinami, pečené na šťavnatej cesnakovej bruschette. Sledujte video návod a vyskúšajte ho aj vy. Je fantastický a keď ho predložíte hosťom, budú len unesene híkať!

Budete potrebovať:

2 ks kuracích pŕs

4 ks toastového chleba

7-8 PL olivového oleja

2 strúčiky cesnaku

1 mozzarellu

3-4 paradajky

soľ a korenie podľa chuti

zopár čerstvých špenátových listov

50g parmezánu

Postup prípravy:

Kuracie prsia si umyte a na doske nakrájajte tak, že do nich zvrchu urobíte cca 5-6 zárezov hlbékýc zhruba do ¾ a od seba vzdialených približne 1cm.

Mozzarellu si narežte na toľko kúskov, koľko máte v oboch kusoch mäsa zárezov a naukladajte ich dnu. To isté urobte s paradajkou. Mäso zvrchu posypte soľou a korením a prelejte pár kvapkami olivového oleja.

Toastové chlebíky si natrite olivovým olejom a rozotrite na ne pretlačený cesnak. Naň poukladajte špenátové listy tak, aby boli celé chlebíky zakryté. Potom ich preložte do pekáča po tesne vedľa seba a tak, ako vidíte vo videu na ne položte mäso. Pečte v rúre vyhriatej na 190 stupňov približne 30 minút.

Inšpirovať sa môžete aj video návodom. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x