Kuracie prsia s hubami a špenátom

(4 / 5)

Milovníci špenátu a húb pozor! Po ťažkom vianočnom prejedaní je čas spomaliť. Namiesto ťažkých, vysoko-kalorických jedál stavte na zdravú a ľahkú kuchyňu. Vyprážané rezne či rybie filé vymeňte za ľahké kuracie mäso v kombinácii s obľúbenými hubami a lahodným šalátom. Touto kombináciou nič nepokazíte.

Budeme potrebovať:

  • 250 g kuracích pŕs
  • 2 strúčiky cesnaku
  • sušené oregano
  • 80 g špenátu
  • 200 g húb
  • 1/2 cibule
  • 1 lyžicu masla
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 2 lyžičky sójovej omáčky
  • 100 ml smotany na varenie

Postup:

  • Kuracie prsia si predeľte na polovicu a naklepte ich. Následne ich osoľte, okoreňte, pridajte cesnak a sušené oregano. Špenát poriadne prepláchnite a osušte.
  • Huby nakrájajte na plátky a dajte ich smažiť spolu s nakrájanou cibuľkou na panvicu pokým nezmäknú a nevyparí sa voda. Potom k nim pridajte maslo soľ a korenie. Smažte ďalších 5 minút kým sa všetky ingrediencie nespoja.
  • Pripravené kuracie prsia položte do tej istej panvice, nechajte ich jemne opražiť a následne pridajte smotanu a sójovú omáčku. Chvíľu mäso povarte a pridajte huby s cibuľkou a špenát.
  • Nechajte omáčku spolu so všetkých chvíľu povariť a dajte preč z ohňa. Nakoniec môžete hotovú omáčku posypať petržlenovou vňatkou. Omáčku môžete podávať s varenými zemiakmi alebo cestovinami. Pokiaľ nemáte v obľube mäso, stačí ho jednoducho z receptu vynechať a budete mať lahodný vegetariánsky obed!

Gabriela

Chutil ti tento recept?

komentárov

x