Milovníci špenátu a húb pozor! Po ťažkom vianočnom prejedaní je čas spomaliť. Namiesto ťažkých, vysoko-kalorických jedál stavte na zdravú a ľahkú kuchyňu. Vyprážané rezne či rybie filé vymeňte za ľahké kuracie mäso v kombinácii s obľúbenými hubami a lahodným šalátom. Touto kombináciou nič nepokazíte.
Budeme potrebovať:
- 250 g kuracích pŕs
- 2 strúčiky cesnaku
- sušené oregano
- 80 g špenátu
- 200 g húb
- 1/2 cibule
- 1 lyžicu masla
- 1 lyžicu olivového oleja
- 2 lyžičky sójovej omáčky
- 100 ml smotany na varenie
Postup:
- Kuracie prsia si predeľte na polovicu a naklepte ich. Následne ich osoľte, okoreňte, pridajte cesnak a sušené oregano. Špenát poriadne prepláchnite a osušte.
- Huby nakrájajte na plátky a dajte ich smažiť spolu s nakrájanou cibuľkou na panvicu pokým nezmäknú a nevyparí sa voda. Potom k nim pridajte maslo soľ a korenie. Smažte ďalších 5 minút kým sa všetky ingrediencie nespoja.
- Pripravené kuracie prsia položte do tej istej panvice, nechajte ich jemne opražiť a následne pridajte smotanu a sójovú omáčku. Chvíľu mäso povarte a pridajte huby s cibuľkou a špenát.
- Nechajte omáčku spolu so všetkých chvíľu povariť a dajte preč z ohňa. Nakoniec môžete hotovú omáčku posypať petržlenovou vňatkou. Omáčku môžete podávať s varenými zemiakmi alebo cestovinami. Pokiaľ nemáte v obľube mäso, stačí ho jednoducho z receptu vynechať a budete mať lahodný vegetariánsky obed!
Gabriela