Kuracie prsia plnené šunkou a syrom môžete poznať aj pod názvom Cordon bleu. Vynikajúci tip na obed alebo večeru, ku ktorému sa hodí čerstvá zelenina, ryža ale aj hranolky či opekané zemiaky. Keď pripravujeme kuracie prsia, deti milujú najmä tento recept.
- 1 kg kuracích pŕs
- šunka
- syr
- strúhanka
- hladká múka
- 3 vajcia
- soľ a korenie
- strúhaný parmezán
- olej alebo masť
Postup:
- Mäso si očistíme a narežeme na veľké rezne tak, aby sa nám dobre tvorili rolky. Môžeme ho trochu naklepať, no pozor na to, aby sme neurobili zbytočné diery, cez ktoré by nám vytiekol syr. Mäso osolíme a okoreníme.
- Do stredu dáme šunku a syr a z každého kúsku spravíme rolku, ktorú prichytíme špagátom alebo špajdľami. Jednotlivé rolky obalíme v trojobale a to rovno dvakrát. Pri poslednom raze však namiesto strúhanky použijeme strúhaný parmezán.
- Rolky následne vypražíme klasicky ako rezne. Kto chce, môže ich upiecť aj v rúre. Namiesto strúhanky tiež zvykneme použiť cornflakes, ktoré si v sáčku najskôr podrvíme na malé kúsky. Trojobal je potom o niečo chrumkavejší. Podávame ešte teplé, aby sa nám syr pekne roztiekol. Dobrú chuť.
Lucia M.