Plnené kuracie prsia

Loading...
(0 / 5)

Univerzálne jedlo – kuracie prsia – je možné pripraviť na nekonečne veľa spôsobov. Ak ste milovníci jemných a ľahkých chutí, potom si určite zamilujete tento jednoduchý domáci recept. Dominuje v ňom talianska lahôdka – mozzarella.

Budete potrebovať:

1 kuracie prsia

1 krajec chleba

2-3 PL olivového oleja

2 strúčiky cesnaku

1 mozzarellu

3-4 paradajky

soľ a korenie podľa chuti

15 g čerstvých špenátových listov

50 g parmezánu alebo tvrdého syra

Postup prípravy:

Kuracie prsia si opláchnite a v celosti ich položte na dosku. Do kuracích pŕs spravte zhruba 5-6 rezov vzdialených od seba približne 1cm. Mäso však neprekrojte celkom, inak by sa rozpadlo.

Paradajky a mozzarellu si nakrájajte na rovnaké plátky, prekrojte ich na polovicu. Polovičné plátky vložte spolu do každého zárezu. Prsia posypte soľou a korením a zalejte olivovým olejom.

Na krajec chleba nalejte trochu olivového oleja a rovnomerne potrite pretlačeným cesnakom. Naň potom poukladajte listy špenátu a tie dajte aj navrch mäsa. Na záver posypte chlieb aj mäso parmezánom a v zapekacej miske ich dajte piecť spoločne do rúry vyhriatej na 190 stupňov. Pečte približne 30 minút. Prajeme dobrú chuť!

zdroj titulnej fotografie: instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x