Čo máte u vás doma častejšie? Kuracie prsia na prírodno alebo skôr vyprážané rezne? Ak máte v chladničke jeden balíček kuracích alebo morčacích pŕs, servírovať ich môžete takto krásne. Inšpiráciou nám bola pani Vierka, ktorá obed naservírovala ako v reštaurácii.
- kuracie prsia
- soľ a korenie
- kari korenie
- trošku oleja
- 2 PL horčice
Postup:
- Mäsko si očistíme, narežeme na rezne a okoreníme a osolíme. Môžeme ho trošku naklepať a prudko ho na panvici opečieme z každej strany. Dáme do zapekacej misy alebo na plech, podlejeme troškou vody a pečieme asi 20 minút pri teplote 180 stupňov.
- Keď mäso vyberieme, výpek dochutíme kari korením a horčicou. Kto chce, môže ešte okoreniť a osoliť, prípadne pridať trochu sójovej omáčky. Niekto zahusťuje výpek škrobovou múčkou. Mäso pooblievame omáčkou a vložíme naspäť do rúry na 10 minút.
- Podávame s uvarenou ryžou, hranolkami a čerstvou zeleninou, prípadne s nejakým fajným domácim kompótom. Dobrú chuť.