Každá dobrá gazdinka má zrejme v chladničke alebo mrazničke kuracie prsia. Vždy nás zachránia, keď nevieme, čo variť. S kuracími prsiami sa dá vykúzliť kadečo, no tento recept je úplná čerešnička na torte. Vyberte ich z mrazničky, rozmrazte a vyskúšajte ich pripraviť takto. Pokojne si do receptu pridajte aj iné suroviny podľa chuti. Plnené kuracie prsia sú top.
1 kg kuracích pŕs
250 gramov riccoty, mascarpone, krémového syra alebo tvarohu, či tvarohovej nátierky
100 gramov baby špenátu
100 gramov cukety
50 gramov holandského syra
3 strúčiky cesnaku
soľ, červená mletá paprika, korenie
talianske bylinky (čerstvé alebo sušené)
Na strúhadle si najskôr postrúhame cuketu najemno. Necháme ju chvíľu odstáť a potom z nej vyžmýkame všetku prebytočnú vodu. Na strúhadle taktiež postrúhame syr a zmiešame ho s pretlačeným cesnakom, tvarohom, špenátom a cuketou. Pridáme soľ a korenie. Kuracie prsia si narežeme tak, aby sme vytvorili kapsy, ktoré vieme naplniť. Osolíme ich, okoreníme, opaprikujeme a pridáme aj bylinky. Kuracie prsia naplníme a pomocou špáradiel spojíme strany. Kuracie kapsy opekáme z každej strany na oleji v panvici alebo ich môžeme dať zapiecť do rúry na 180 stupňov a asi 30 minút. Dobrú chuť.
Lucia M.