Kuracie mäso chutí ešte lepšie, ak ho pripravujeme na bylinkách. Dnes prinášame famózny recept, pri ktorom sa vám v ústach rozohrá orchester chutí a pod nosom zavanie hotový hurikán vôni. Necháte sa zlákať na takéto dobré jedlo?
8 kuracích stehien
¼ ČL soli
čierne korenie podľa chuti
2 PL nasekaného čerstvého rozmarínu
2 PL nasekaného čerstvého tymianu
1 PL petržlenovej vňate
1 PL olivového oleja
8 šampiňónov, alebo iných hríbikov
1 PL polohrubej múky
1 šálka kuracieho vývaru
2 ČL dijonskej horčice
Kuracie mäso si očistite, nakrájajte na menšie kúsky a v miske osoľte z oboch strán, pridajte korenie a polovičné dávky nasekaných byliniek. Olivový olej si ohrejte v panvici a pridajte doň mäso. Osmažte ho z oboch strán, aby sa zatiahlo. Nechajte ho na panvici aspoň 5-7 minút. Potom ho preložte na pekáč a dajte do mikrovlnky, aby ostalo teplé. Medzitým si huby nakrájajte na pásiky a osmažte ich v tej istej panvici ako kuracie mäso. Pridajte k nim múku a zmes premiešajte. Potom hríby zalejte vývarom a horčicou. Povarte a miešajte, kým omáčka nezhustne a neprevrie. Na záver do omáčky pridajte zvyšnú časť nasekaných byliniek a zalejte ňou kuracie mäso v pekáči. Pečte pri teplote 200 stupňov asi 40 minút. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M)