Kuracie mäso s omáčkou

(5 / 5)

Opäť tu máme jeden z vydarenejších receptov na kuracie mäso, konkrétne kuracie steaky. Omáčka, alebo marináda je veľmi jednoduchá a zároveň nezvyčajná. Miešajú sa v nej klasické chute medu a horčice s ostrými koreninami. No výsledok stojí za to či už chcete takéto mäsko pripravovať v zime, alebo v lete na záhradnom grile. Poďte do toho!

Budete potrebovať:

4 kuracie prsia

40g medu

30g horčice

3-4 strúčiky cesnaku

50g majonézy

soľ a čierne korenie podľa chuti

červená paprika pálivá podľa chuti

červená paprika sladká podľa chuti

30ml olivového oleja

Postup prípravy:

Ako prvé si pripravte marinádu. V hlbokej mise zmiešajte horčicu, olivový olej, pretlačený cesnak, tekutý med a majonézu. Potom pridajte podľa chuti soľ, čierne korenie a oba druhy papriky. Poriadne premiešajte a ak sa vám zdá marináda hustá, prilejte olivového oleja. Kuracie prsia si medzitým nakrájajte na steaky ľubovoľnej hrúbky a umyte ich. Osušené mäso namočte po kúskoch do marinády a potom všetko spolu premiešajte a odložte do chladničky na 1-2 hodiny. Plech si vyložte papierom na pečenie a marinované mäso naň poukladajte vedľa seba. Polejte ho kus po kuse zvyšnou marinádou a pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 40 minút. Dbajte na to, aby sa mäso nevysušilo, preto ho pravidelne kontrolujte alebo na prvú polhodinu pečenia prikryte zľahka alobalom. Prajeme dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: sovkusom.ru (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x