Keďže sa väčšina z nás snaží variť rýchlo a chutne, snažíme sa využívať dostupné suroviny, pri ktorých netreba v kuchyni stáť celé hodiny. Obľúbené je najmä kuracie mäso, bez ktorého si mnohí z nás nevedia predstaviť obed, či večeru. Celé tajomstvo tohto receptu spočíva vo výbere korenín a domácej omáčke. Určite vás prekvapí, že do omáčky ide šťava z granátového jablka.
1 kg kuracích pŕs
1 l šťavy z granátového jablka
200 gramov vlašských orechov
5 strúčikov cesnaku
kurkuma (cca 20 gramov)
soľ a korenie podľa chuti
Kuracie prsia si nakrájame na rezne. Ak chcete, môžete variť aj stehná, prípadne nevykostené kura rozdelené na štvrtky, výsledok bude vždy taký, že mäsko bude šťavnaté a mäkké. S kuracími prsiami máme ale predsa len menej roboty. Vezmeme si veľkú panvicu, naukladáme do nej mäso a zalejeme ho šťavou z granátového jablka. Mäso by mali byť čiastočne ponorené. Pridáme soľ a korenie, pridáme nasekané orechy a pretlačený cesnak. Celé to posypeme kurkumou a necháme variť na miernom ohni pod pokrievkou asi 20-25 minút. Dobrú chuť.
Lucia M, zdroj titulnej fotky: pixabay