Opäť tu máme jeden z vydarenejších receptov na kuracie mäso, konkrétne kuracie steaky. Omáčka, alebo marináda je veľmi jednoduchá a zároveň nezvyčajná. Miešajú sa v nej klasické chute medu a horčice s ostrými koreninami. No výsledok stojí za to či už chcete takéto mäsko pripravovať v zime, alebo v lete na záhradnom grile. Poďte do toho!
4 kuracie prsia
40g medu
30g horčice
3-4 strúčiky cesnaku
50g majonézy
soľ a čierne korenie podľa chuti
červená paprika pálivá podľa chuti
červená paprika sladká podľa chuti
30ml olivového oleja
Ako prvé si pripravte marinádu. V hlbokej mise zmiešajte horčicu, olivový olej, pretlačený cesnak, tekutý med a majonézu. Potom pridajte podľa chuti soľ, čierne korenie a oba druhy papriky. Poriadne premiešajte a ak sa vám zdá marináda hustá, prilejte olivového oleja. Kuracie prsia si medzitým nakrájajte na steaky ľubovoľnej hrúbky a umyte ich. Osušené mäso namočte po kúskoch do marinády a potom všetko spolu premiešajte a odložte do chladničky na 1-2 hodiny. Plech si vyložte papierom na pečenie a marinované mäso naň poukladajte vedľa seba. Polejte ho kus po kuse zvyšnou marinádou a pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 40 minút. Dbajte na to, aby sa mäso nevysušilo, preto ho pravidelne kontrolujte alebo na prvú polhodinu pečenia prikryte zľahka alobalom. Prajeme dobrú chuť!
zdroj titulnej fotky: sovkusom.ru (M)