Kuracie mäso na smotane

(3 / 5)

Kuracie mäso je klasikou. Určite sa aj vám už stalo, že nápady na obed pominuli. Práve v takejto chvíli vám môže pomôcť tento recept na kuracie mäsko na smotane a vynikajúcou basmati ryžou a sladko-slaným prekvapením k tomu. Spojenie sladko-slaných chutí v tomto recepte je famózne a zaručene vyčaruje úsmev na každej tvári. Je to osvieženie v podstate klasického jedla, ktoré každý z nás doma pripravuje. Určite vyskúšajte a nebojte sa zaexperimentovať s kombináciou chutí. 

Budeme potrebovať:

  • basmati ryžu
  • olivový olej
  • kuracie mäso
  • grilovacie korenie
  • smotanu na šľahanie
  • hrášok
  • broskyne
  • cibuľu
  • soľ
  • maslo

Postup:

  • Najskôr si nakrájame cibuľku na drobné kocky a na väčšej panvici s olejom ju opražíme do zlatista.
Veronika/receptik.sk
  • Následne pridáme do tejto panvice ryžu, ktorú potom podlejeme vodou a osolíme ju. Na každý hrnček ryže, pridáme 1,5-2 hrnčeky vody. Ryžu môžeme ochutnávať.
Veronika/receptik.sk
  • Nakrájame si mäso na menšie kocky, alebo plátky, už ako vám vyhovuje. Nalejeme si na panvicu olivový olej a vložíme doň nakrájané mäso. Na mäso nasypeme grilovacie korenie a pražíme. Keď je mäsko opražené, pridáme doň smotanu na šľahanie. Môžete použiť, aj dve smotany, alebo v prípade nedostatku smotany, môžeme podliať aj mliekom. Ak by ste chceli omáčku trošku „oživiť“ môžete pridať syr.
Veronika/receptik.sk
  • Napokon si vo vode uvaríme hrášok, do ktorého pridáme štipku masla a soli. broskyne len umyjeme a nakrájame a podávame. Dobrú chuť!
Veronika/receptik.sk

Veronika

Chutil ti tento recept?

komentárov

x