Každý, kto ochutnal toto hlavné jedlo povedal, že bolo výborné. Pripraviť sa dá aj na slávnostnejšie obedy, stačí sa trošku pohrať s prílohou a servírovaním. Ostali vám nejaké kuracie prsia, no rezne z nich robiť nebudete? Vyskúšajte tento skvelý tip na obed. Kuracie prsia v krémovo-horčicovej omáčke, spolu so zemiakmi, ryžou alebo zeleninou. Recept pochádza od pani Janky.
- 300 gramov kuracieho mäsa (ideálne prsia)
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 3 PL kyslej smotany
- 2 PL dijonskej horčice
- 2 PL klasickej horčice
- 2 PL hladkej múky
- 1 hrnček horúcej vody
- soľ a korenie
- olej
Marináda
- 1-2 ČL kari korenia
- 2 PL sójovej omáčky
- koreniny podľa chuti
Postup:
- Kuracie mäso očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na rezance. Pridáme všetky suroviny, ktoré potrebujeme na marinádu a necháme 2 hodiny odležať v chladničke. Takto môžete mäso marinovať aj celú noc.
- Cibuľu nakrájame na drobno a na rozpálenom oleji na panvici osmažíme do zlata. Pridáme na hrubom strúhadle nastrúhanú mrkvu, mäso a orestujeme na miernom ohni. Posypeme lyžicou hladkej múky a krátko restujeme.
- Potom zalejeme horúcou vodou, pridáme soľ a korenie podľa chuti. Podusíme a nakoniec pridáme kyslú smotanu zmiešanú s lyžicou múky, horčicou a všetko spolu varíme ešte 1 minútu, aby sa omáčka zredukovala. Ako prílohu podávať ryžu a opekané zemiaky alebo zeleninu.