Kuracie filety v horčicovo-syrovom cestíčku

Loading...
(0 / 5)

Chrumkavé kuracie prsia v horčicovo-syrovom obale sú to najlepšie, čo si môžete na obed či večeru dopriať. Hotové ich máte veľmi rýchlo a zvyšok práce za vás odvedie rúra. Vďaka tomu, že sa nesmažia na oleji sú menej kalorické a nemusíte sa báť, že vám po nich bude ťažko na žalúdku. Chutný tip na jedlo, ktoré pripravíte jednoducho pomocou nasledujúceho receptu.

Ak už neviete, ako by ste mohli pripraviť kuracie prsia a nechcete sa neustále opakovať, určite vyskúšajte horčicovo-syrový obal a upečte si ich v rúre. Geniálna lahôdka isto zachutí každému.

Budeme potrebovať:

600 g kuracích pŕs

soľ podľa chuti

čierne mleté korenie podľa chuti

1 polievková lyžica mlieka

1 vajce

2 polievkové lyžice medovej horčice (môže byť aj dijonská)

60 g strúhaného syra (napríklad eidam, mozzarella alebo gouda)

3 polievkové lyžice hladkej múky

2 polievkové lyžice nakrájanej pažítky

Postup:

Kuracie prsia si rozdelíme, zbavíme sa kostí alebo blán a mäso umyjeme. Následne ich pozdĺžne prerežeme na tenké plátky. Dáme ich do igelitového vrecúška a jemne ich naklepeme tak, aby sa nám nerozbili. Stačí, ak vytvoríme filety s rovnakou hrúbkou, približne necelý centimeter. Ak sú filety príliš veľké, rozrežeme ich na menšie časti. Následne si môžeme zapnúť rúru a necháme ju vyhriať na 200 stupňov. Filety si potom z oboch strán osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Môžete použiť aj štipku kari alebo kurkumy.

Následne si pripravíme hlboký tanier, v ktorom si rozmiešame vajce s mliekom. Vajce rýchlo vyšľaháme, aby sme rozbili žĺtok a vytvorili jednoliatu žltú zmes. Pridať môžeme sušené bylinky, no nie je to nevyhnutné. Do druhého taniera si dáme múku a nakrájame si na maličké kúsky pažítku. Pridáme ju k múke a zamiešame. Následne nastrúhame obľúbený syr – napríklad eidam, goudu alebo mozzarellu v bloku. Syry môžeme pokojne aj zmiešať. Ak máte trošku parmezánu, nastrúhajte aj ten. Dodá mäsu chrumkavú slanú kôrku. Strúhaný syr potom vmiešame do múky s pažítkou.

Následne obaľujeme každý kus kuracej filety najprv vo vajíčku a potom v múke so syrom a pažítkou. Rukami mierne pritlačíme, aby sa syr a pažítka dobre nalepili na povrch mäsa. Obalené kúsky mäsa potom ukladáme na plech na pečenie, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Kúsky kuracieho mäsa ukladáme vedľa seba a môžeme ich pokvapkať olivovým olejom, no nie je to nevyhnutné. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 25 minút, respektíve pokiaľ nemajú kuracie kúsky zlatistý povrch.

Podávame ich so zemiakmi alebo zeleninovým šalátom. Hodí sa k nim aj smotanový alebo jogurtový dresing. Prajeme vám dobrú chuť!

 Jana, kwestiasmaku.com

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x