Kurací vrkoč so slaninkou

(5 / 5)

Neviete, čo na víkend na obed? Ak máte v chladničke kuracie prsia a anglickú slaninku, máme pre vás skvelý tip. Kurací vrkoč nie len chutí vynikajúco, ale ešte aj dobre vyzerá. Recept je jednoduchý a konečne nahradíte klasické soté alebo rezne niečím iným, trochu modernejším. K hlavnému jedlu si pripravte opekané zemiaky, šalát z čerstvej zeleniny a máte vyhraté. Recept sme našli v našej obľúbenej skupine Rady a recepty starých mám na nezaplatenie a autorkou je pani Lenka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HappyNoor🧿 (@noorihalwapuri) on

Na kurací vrkoč budeme potrebovať:

  • kuracie prsia asi 700 gramov
  • soľ a čierne korenie
  • anglická slaninka alebo schwarzwalská šunka
  • med
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • paradajkový pretlak
  • trochu vody
  • čili, kto má rád

Postup:

  • Mäso si očistíme, nasolíme, nakoreníme a nakrájame na dlhšie a úzke kúsky. Jeden prúžok mäsa obalíme v slaninke alebo šunke a zapletieme vrkoč. Dobre prichytíme špáradlami.
  • Mäso opečieme z každej strany na panvici a vyberieme ho bokom. Na výpeku si opražíme cesnak a pridáme 3 PL medu. Ohrievame, až kým omáčka nebude lepivá. Pridáme trošku paradajkového pretlaku a vody.
  • Opečené mäso pridáme do marinády a môžeme pridať aj čili. Trošku povaríme, sledujeme omáčku, aby nám neprihorela. Podávame s opekanými zemiakmi a šalátom, dobrú chuť.

foto: instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x