Veľkou výhodou kuraciny je to, že je jednoduchá na prípravu a vynikajúca na chuť. Preto býva často na našom stole nielen ako večera, ale aj ako hlavné a najmä chutné jedlo. Pri príprave kuraciny ťažko niečo pokaziť. Jedine, ak by sa vysušila, no aj tomu sa dá ľahko predísť.
Najväčšie lahôdky sa pripravujú z kuracích pŕs. Sú chudé a neobsahujú veľa tuku, sú diétne a zároveň sa s nimi ľahko manipuluje. Netreba ich nijak špeciálne čistiť a dajú sa robiť na tisíc spôsobov. Vo veľkom množstve šalátov s kuracím mäsom sa môžete ľahko stratiť, preto je vcelku náročné vybrať si ten najlepší. My vám s tým radi pomôžeme. Klasickou kombináciou kuraciny a ananásu nikdy nič nepokazíte.
1 kus kuracích pŕs
300g šampiňónov
300g konzervovanej kukurice
200g tvrdého syra
300g ananásu z konzervy
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
majonéza podľa chuti
soľ a korenie
Na horúcej panvici si osmažte šampiňóny nakrájané na kocky s cibuľou nakrájanou na drobno. Pridajte soľ. Kuracie prsia si nakrájajte na kocky, zmiešajte ich s konzervou kukurice a pridajte k šampiňónom a cibuli. Osoľte a okoreňte. Poduste asi 10 minút a potom odstavte. Medzitým si tvrdý syr narežte na kocky, zmiešajte s ananásom nakrájaným na kocky a pretlačte cesnak. Keď mäso vychladne, všetko spolu zmiešajte a pridajte majonézu.
zdroj titulnej fotky: instagram, Lucia M.