Kurací perkelt s maslovými haluškami

Loading...
(0 / 5)

Už zo samotného názvu vyplýva, že ide o jedlo pôvodom z maďarského jedálnička. Je však skvelé, že toto jedlo sa dostalo aj ku nám. Neviem ako vy, ale ja som si perkelt zamilovala hneď a miluje ho aj moja rodina. Veľmi jednoduchá príprava a zmes chuti smotany a sladkej papriky spôsobuje, že ho bude mať rada každá gazdinka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michaela (@misticka_) on

Budeme potrebovať:

  • cibuľku
  • kuracie mäso (stehná, prsia)
  • červená mletá paprika
  • soľ a korenie
  • trošku bujónu
  • paradajkový pretlak
  • smotana na šľahanie

Na halušky:

  • 250 gramov polohrubej múky
  • 1 vajíčko
  • soľ

Postup:

  • Na oleji si opražíme cibuľku do zlatista a pridáme vykostené kura alebo prsia, červenú mletú papriku, soľ, slepačí bujón, trošku paradajkového pretlaku a čierne korenie. Chvíľočku podusíme na malom ohni a potom zalejeme vriacou vodou. Pridáme jej toľko, aby bolo mäso ponorené pod vodou, cca liter alebo liter a pol.
  • Necháme variť asi 45 min. Keď je mäsko mäkké, zahustíme smotanou. Pripravíme si halušky. Múku si zmiešame s vajíčkom, troškou soli a trošku vody. Cesto by malo byť husté, no nie príliš tuhé. Nahádžeme ich do vriacej vody a keď vyplávajú, zlejeme ich. Podávame spolu s perkeltom. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x