Krevety na cesnaku v smotanovej omáčke

(5 / 5)

Máte radi krevety, no lámete si hlavu s tým, ako ich pripraviť? Dôležité je nešetriť na nich a kúpiť si kráľovské. U nás väčšinou zoženiete mrazené a teda stačí počkať, kým sa rozmrazia. Následne nožom odstráňte vnútro zafarbené na čierno. Vyzerá to ako tenké črievko. Potom krevety umyte a sú pripravené na spracovanie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @tnjadk_76 on

Budeme potrebovať:

  • 800 gramov kreviet
  • 50 gramov masla
  • 250 ml smotany na šľahanie alebo varenie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a korenie
  • čili
  • čerstvú nasekanú bazalku

Postup:

  • Cesnak si očistíme a pretlačíme. Na panvicu si dáme roztopiť maslo a pridáme doň krevety a pretlačený cesnak. Okoreníme čerstvím korením, osolíme a pridáme čili a nasekanú bazalku.
  • Nechávame prebublávať a miešame. Ak je potrebné, pridáme ešte trošku masla. Varíme asi 5 minút a prilejeme smotanu. Omáčku s krevetami miešame a čakáme, kým nám trošku zhustne.
  • Podávame so špagetami alebo inými cestovinami. Nezabudnite, krevety by sa mali variť asi 15 minút, aby boli správne hotové. Dobrú chuť.

Foto: pixabay, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x